Glöm inte årsmötet 8 februari 2015

Glöm inte årsmötet 8 februari 2015

Förra årets kloreringar gav både resultat och svar. Men tyvärr verkar vi inte ha fått helt slut på bakterieproblemet. Det verkar som om våra tryckreglerande tankar är bovarna i systemet.

För att garantera vattenkvalitén vill vi därför installera UV-lampor som effektivt tar bort alla bakterier, virus och annat man inte vill ha i sitt vatten. Allt fler vattenverk installerar UV-lampor som säkring inför framtiden och teknologin är helt ofarlig. Samtidigt vill vi ändra en aning i pumphuset, så vi helt enkelt kan plocka bort de tryckreglerande tankarna; det ska ge jämnare flöde ut i husen – och spara slitage på pumpen.

Styrelsen föreslår därför en höjning av årets vattenavgift. Höjningen är på 1.000:-/hushåll och gäller enbart 2015.

Välkommen på årsmötet söndagen 8 februari kl 17.00 i Ödåkra tennishall– där vi ­förklarar närmare, svarar på frågor och ­berättar om föreningen.
Föreningen bjuder på kaffe och wienersemla – för att vi skall kunna beräkna åtgången så meddela vänligen med sms att du kommer till Richard Tauvon på 073 434 87 30.

PS:

Här ett par lästips om UV-behandlingen:

http://www.nsva.se/Press/Pressmeddelande/NSVA-installerar-Bastads-forsta-UV-ljusanlaggning-for-sakrare-dricksvattenkvalitet/UV-ljus-som-skyddsbarriar/

http://www.svensktvatten.se/Vattentjanster/Dricksvatten/Vattenverk-och-reningsprocesser/Reningsprocesser/UV/

Lämna ett svar